Keresés

Jelenleg 4233 termék található a webáruházban

Részletes kereső
 
 
Hírlevél

E-mail: 
Kiemelet márkák
 
3D panorámakép

A képre kattintva megtekintheti üzletünkről készült interaktív panorámaképeket!
 
Vásárlási tudnivalók
 
Belépés
 

A kosár üres

 
Villámakció
 
Partnereink

 

Clear Water SUPER - B2 (50-75 l)

1 690 Ft

Termékünk a szűrőanyagok új generációjának első képviselője. Az akvárium szűrőrendszerébe integrálódva intelligensen végzi szűrő munkáját. Termékünket a meglévő szűrőanyagainkra alapozva fejlesztettük ki.
A szűrést három pillérre bontottuk:
-ioncserén alapuló
-adszorbciós felületek
-baktériumok
Négy szűrőanyag és egy baktérium kultúra alkotja a rendszert.
A szűrés egy körciklusos ioncserére alapul, amelyet nem csak a víz és a szűrőanyag hanem az alkotó egységek egymás közti ioncseréje/”ionfoci”/
is működtet. Ez által lehetőség nyílik a nitrátok, nitritek mellett foszfátok és az ammónia részleges megkötésére is. Azért csak részleges, mert az alkotóanyagok arányának megválasztásával az eltávolítandó és az akváriumban maradó anyagok mennyisége külön-külön szabályozható.
A szűrőbetét vízbe helyezésével beindul a folyamat a szelektív megkötés folyamata, ez által az egyik szűrőanyag ionokat köt meg a vízből és ionokat ad át a másik szűrőanyagnak mialatt az is ionokat ad tovább a kör
folyamatban. Ahogy az anyagok közt az ionok vándorolnak az egyes anyagok
a típusuknak megfelelő ionokat is kötnek meg a vízből, de csak addig amíg egy másik anyagról érkező ionok el nem telítik. A másik anyagon így szabadul fel hely és tud megkötni ionokat a vízből és a harmadik, negyedik összetevőről. A megkötési körfolyamat során a megüresedett helyekre a vízből vesz fel ionokat, de csak addig a mértékig amíg a másik anyag ionleadása engedi. Ezért lehet az összetevők arányával szabályozni az egyes megkötendő anyag százalékos mennyiségét.
Továbbá a szűrőanyaga szabad felületeinek arány állandóan változik ez által
helyet adva a felületeken adszorpciósan megkötődő ionoknak/foszfátok/
vegyületeknek/humin anyaghoz kötődő nitrátok/.
Az ötödik összetevő 9 baktériumból és 4 enzimből álló speciális élővízi kultúra. Csak azokat az összetevőket tartalmazza amelyek a biológiai szűréshez elengedhetetlenek /nem génmódosított!/ Feljavítja az akvárium szűrőjét, kiszorítja a szűrőből káros nyálka gombákat, megakadályozza a talaj biológiai pangását elősegítve a növények fejlődését. Megtelepszik az ioncsere során szabaddá vált területeken, ez által is finomítva a szűrőanyag munkáját.

A szűrőanyag telítődését a mért értékek megemelkedése vagy a víz sárgás elszíneződése jelzi. Ekkor úgynevezett mély regenerálást kell végeznünk
az akváriumon kívül. Jól szellőzött helységben egy edénybe öntsünk 1 liter háztartási sósavat és oldjunk fel benne fél kiló konyhasót. Ebbe az oldatba helyezzük a szűrőbetétet nagyságtól függetlenül, majd 2-3 órán át áztassuk.
A kivételnél használjunk gumikesztyűt majd alaposan mossuk ki folyóvíz alatt a betétet. Öntsük ki a regeneráló oldatot és engedjünk tiszta vizet az edénybe
és áztassuk benne a betétet még legalább fél óráig, majd vegyük ki és még egyszer öblítsük át. Ezután visszahelyezhetjük a szűrőbe. A szűrés folyamán újraoltódik baktérium kultúrával így azt nem kell pótolnunk.
Gyógyszeres kezelés, betegség esetén új akvárium indításánál érdemes a baktérium kultúrát oltással felújítani.

Felhasználás
Belső szűrőknél a pohár és a szivacs közé csúsztassuk be, vagy a szivacs helyére. Külső szűrőknél valamelyik szűrőanyag-tartó dobozba helyezzük be. Célszerű előszűrő után beiktatni. A baktérium kultúrát vízben feloldva folyamatos keverés mellett locsoljuk a szűrőben lévő betétekre. Használhatjuk folyamatosan és alkalmilag. A szűrőbetétek a forgalomba lévő külső és belső szűrők méretéhez igazodnak. A szűrőanyag kiszáradás esetén nem károsodik. Az akvárium élővilága számára semmilyen általunk ismert káros anyagot nem tartalmaz!

ÚJ TERMÉKEK