Keresés

Jelenleg 4244 termék található a webáruházban

Részletes kereső
 
 
Hírlevél

E-mail: 
Kiemelet márkák
 
3D panorámakép

A képre kattintva megtekintheti üzletünkről készült interaktív panorámaképeket!
 
Vásárlási tudnivalók
 
Belépés
 

A kosár üres

 
Villámakció
 
Partnereink

 

FRONTLINE Spot-On csepp cica#

2 460 Ft

A leghatásosabb készítmény, amely 5 hétig véd bolhák, és 3-4 hétig kullancsok ellen

VÉRSZÍVÁS ELŐTT ELPUSZTÍTJA A KULLANCSOKAT ÉS BOLHÁKAT. ALKALMAZÁSA GYORS, EGYSZERŰ, KÉNYELMES ÉS BIZTONSÁGOS. A fipronil hatóanyag specifikus parazita elleni idegméreg, a kutyák és a macskák, valamint az ember számára azonban ártalmatlan. A fipronil hatóanyag a bőr felszíne alatt, a faggyúmirigyekben tárolódik, és folyamatosan a szőrszálakra és a bőr felületére kerül.

Macskák kezelésére 0, 5 ml-es pipettát használjunk, ezek 3 adagos kiszerelésben érhetők el. 8 hetesnél fiatalabb macskáknál ne alkalmazzuk. Egyetlen kezelés 4-5 hétig tartó bolhák elleni védettséget és 1 hónapos kullancs elleni védelmet nyújt. A pipetta tartalmát cseppentsük a szőrt széthúzva közvetlenül a bőrre a két lapocka közé. A kezelés után 24 órával a készítmény a teljes bőrfelületen és a szőrzeten szétterjed. A kezelés előtt és után 48 órával ne fürdessük meg az állatokat. A továbbiakban eső, napsugárzás, samponos fürdetés nem befolyásolják lényegesen a védettség időtartamát.

HATÁSMECHANIZMUS

A FRONTLINE SPRAY vagy FRONTLINE SPOT ON kezelést követően a fipronil hatóanyag behatol a bőrbe és a faggyúmirigyekben tárolódik. Ezek a faggyúmirigyek a későbbiekben raktártárként működnek, hiszen a normál faggyúkiválasztással a hatóanyag folyamatosan a borfelszínre és szőrre jut, így biztosít folyamatos védelmet az állat számára. A legtöbb készítmény csak akkor hat, amikor a bolha vagy a kullancs már megcsípte kedvencünket, vagyis a betegségek átadása már megtörténhetett. Ezzel szemben a FRONTLINE hatóanyaga a fipronil kontaktméreg, ami azt jelenti, hogy a bolhák és kullancsok akkor pusztulnak el, amikor a borfelszínen a szőrszálak között haladva érintkezésbe kerülnek a hatóanyaggal. A szer a paraziták központi idegrendszerét támadva vérszívás előtt elpusztítja az élősködőket.

Javallat: Bolhák elleni, továbbá Felicola subrostratus (tetű), cheyletiella fajok (ragadozó atkák), Otodectes cynotis (rühatka) és bolha előidézte allergiás bőrgyulladás elleni védekezésre.

Alkalmazás módja: Külsőleg, az állat bőrfelületére helyi ún. spot on alkalmazással.

Adagolás: A fipronil általános adagja 7, 5-15 mg / ttkg. Macskák kezelésére a 0, 5 ml-es (50 mg fipronil) kiszerelés alkalmas. Egyetlen kezelés egy hónap védelmet nyújt a bolhák ellen. Ismételt kezelésre 1 hónapos időközzel kerülhet sor.

ÚJ TERMÉKEK